top of page

Був в Україні великий голод…


Хай світло від свічки у небо летить,

Хоча б одну душу зігріє в цю мить.

Щоб душа ця загублена спокій знайшла

І у вічність до Бога вона відійшла.

Не було тоді ні війни, ні суші, ані потопу. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки невинного люду зійшло в могилу — старих, молодих, дітей, і ще не народжених — у лонах матерів.

Без болю не згадати страшні муки і переживання українського народу в 1932- 1933 роках. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, які залишили життя земне у пекельних муках.

Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1932-1933 років все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією.

Цьогоріч День пам'яті жертв голодоморів припадає на 28 листопада. Традиційно учні та вчителі освітніх закладів Покровського району, керівники гуртків та вихованці Комунального позашкільного навчального закладу «Районний Будинок дитячої творчості» Покровського району, бабусі та дідусі, брати та сестри приймуть участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку».

Затремтить світло свічки, запанує тиша, вшануємо пам'ять загиблих в ті фатальні роки хвилиною мовчання!

Нехай у ваших душах залишиться цей маленький вогник свічечки, як спогад про тих, кого сьогодні немає серед нас, хто помер страшною смертю, дай, Боже, щоб це ніколи більше не повторилось!

більше інформації Facebook

bottom of page